Bouwgrond zoeken en huis bouwen

Geschreven op 21 May 2006, in Bouwen, Bouwgrond

Wie een huis wil bouwen heeft bouwgrond nodig. De zoektocht naar deze bouwgrond is verre van makkelijk. Zo willen de meeste mensen niet te ver van de stad wonen en liefst in een rustig gebied of woonwijk. Je kan je het wel inbeelden dat de vraag hiernaar dus groot is, maar het aanbod eerder klein. Vandaar dat ook de prijzen van bouwgronden de pan uitrijzen.

Voor sommige kavels zal je zelfs op een wachtlijst moeten staan, dus je kan maar beter op tijd en met het nodige budget op zoek gaan naar dat plekje waar je een huis wil neerplanten.

Als je beschikt, of tenminste zicht hebt op de bouwgrond dan moet je zeker beginnen nadenken over je woonwensen. Wil je een halfopen bebouwing of een open bebouwing? Of toch maar een rijwoning? Is een tuin belangrijk voor je? En hoe zal je huis er moeten uitzien? Hierin zijn de mogelijkheden praktisch onbeperkt.


Zo kan je zelf een huis ontwerpen of beroep doen op een architect. Steeds meer mensen opteren voor een confectiewoning of sleutel-op-de-deur woning, waarbij ze het type van woning uit een catalogus kiezen en waaraan ze eventueel nog wat maatwerk aan laten uitvoeren. Dit heeft zowel voor- als nadelen.

Een voordeel hiervan is dat je op voorhand al zal weten, of grotendeels kan inschatten hoe je huis er zal uitzien eens het gebouwd is. Helaas gaat hiermee dan wel deels het unieke aspect van de woning verloren, omdat er ergens nog dat type woningen zullen gebouwd zijn.

Comments are closed.