Zelf dak isoleren

Geschreven op 17 August 2011, in Isoleren

Het loont de moeite om zelf je woning en dak te isoleren. Het is een relatief makkelijke klus en je bespaart er heel wat centen mee door de werken zelf uit te voeren.

Je kan de isolatie zelf aankopen. Dit kan in een zelfbouwmarkt als de Brico, Gamma of Hubo. Je kan ook terecht in een speciaalzaak met verbouwingsmateriaal.

Hier vind je telkens de courante merken zoals Isover, Knauf en Rockwool. Vergeet zeker geen factuur te vragen. Je hebt recht op heel wat premies!


Eens je het isolatiemateriaal thuis liggen hebt kan je de werken starten. Tussen de kepers of het houtwerk in je dak steek je de isolatie. Zorg ervoor dat de aluminiumzijde zich aan jouw kant bevindt. De zijkant van het aluminium niet je vast in het hout. Uiteraard heb je een gespecialiseerde nietmachine nodig. Zorg ervoor dat je geen openingen laat en alles mooi dichtmaakt.

Vaak spreekt men over het aanbrengen van een dampscherm over je isolatie. Dit is niet nodig als je op de isolatie aluminiumfolie hebt. Dit is je dampscherm. Heb je isolatie zonder deze folie, dan moet je zelf nog een doek of dampscherm over de isolatie aanbrengen.

Comments are closed.