Overschakelen van regenwater naar stads- of drinkwater

Geschreven op 22 April 2012, in Tips

Regenwater mag niet in contact komen met het leidingwater. Daarom moet er een apart circuit voorzien worden in de woning. Het drinken van regenwater kan immers ernstige gevaren hebben voor je gezondheid. Vergeet ook niet om elke regenwaterkraan goed te markeren.

Bij tekort aan regenwater wil je uiteraard overschakelen op stads- of drinkwater. Hiervoor zijn er een aantal mogelijkheden.

  • Je kan zorgen dat de regenput voldoende groot is zodat dit probleem zich niet voordoet.
  • Uitzonderlijk zit je een aantal dagen zonder regenwater door extreme hitte en weinig regenval in de zomer. Dan voorzie je best een oplossing. Je kan de put bijvullen met de tuinslang. Dit gaat makkelijk maar je riskeert om te veel bij te vullen. Je moet ook een oogje in het zeil houden en weten wanneer de put bijna leeg is.
  • Je kan werken met een regenwaterpomp met tussenreservoir. Wanneer er regenwater te kort is volstaat het  om een afsluitkraan open te draaien en te veranderen van watersysteem. Vergeet niet om daarna zelf terug over te schakelen op regenwater wanneer er weer voorradig is in de put.
  • Beter maar ook duurder is om een automatische overschakeling te hebben die gestuurd wordt vanuit de regenwaterpomp. Zo hoef je zelf niets te ondernemen. Dit systeem bepaalt zelf wanneer er drinkwater wordt gebruikt. Dit is de zuinigste methode.

 

Reacties

Plaats als eerste een reactie.

Links naar dit artikel

Momenteel zijn er nog geen links naar dit artikel. Plaats een trackback vanaf je eigen site.

Reageer op dit artikel