Afbraakwerken zelf uitvoeren

Geschreven op 21 August 2011, in Verbouwen

Bij het verbouwen kan je afbraakwerken uitbesteden aan een aannemer. Weet wel dat deze werken heel wat tijd in beslag nemen en hierdoor al vlug een grote kost worden. Best is dus om wat familie op te trommelen en zelf de handen uit de mouwen te steken. Laat de doe-het-zelver in je naar boven komen!

Zorg alvast dat je goed bouwmateriaal hebt om te starten. Een stevige sloophamer, een goede drilboor, prima handschoenen, een kruiwagen die tegen een stootje kan, een container om afval in te gooien en genoeg mankracht!

Een container huren kost behoorlijk wat geld. Besparen kan door de materialen op voorhand te sorteren. Afbraakhout kan je cadeau doen aan iemand die op hout stookt. Met oud glas kan je zelf in het containerpark terecht. Steenbrokken laat je best afvoeren in een speciaal daarvoor voorziene container. Je bespaart immers door een container te bestellen die uitsluitend voor steenpuin is bestemd. Je kan ook een container huren waar je alles in mag doen, maar dit kost beduidend meer!


Hou er rekening mee dat als je een container op de openbare weg voor je huis wil plaatsen je hiervoor een aanvraag moet doen bij de stad of gemeente. Informeer ruim op voorhand bij de dienst stedenbouw en vraag dit op voorhand aan. Zo vermijd je problemen met de politie of buren. Je weet maar nooit dat de buurman per ongeluk tegen de container rijdt en je aanklaagt voor zijn eigen dwaze toeren.

Comments are closed.