Een regenwaterput bij verbouwing

Geschreven op 26 November 2011, in Verbouwen

Bij het verbouwen van ons huis waren we verplicht om een regenwaterput te laten steken. Eigenlijk is die verplichting van de overheid een goede zaak omdat je het water voor allerhande toepassingen kan gebruiken. Zelf gebruiken we dit water voor het doorspoelen van de toiletten, voor de wasmachine, om de auto te wassen, om planten en tuin water te geven, om te poetsen, …

Het plaatsen van de regenwaterput lieten we over aan een gespecialiseerde firma. We wilden aanvankelijk een betonput plaatsen van 10000 liter op een stuk grond van 6m breed. De firma stelde voor om echter 2 putten van 5000 liter te steken en deze te verbinden. Zo was er minder gevaar bij het afgraven van de grond op inzakkingen bij de buren. Mensen met een perceel grond van minder dan 6m zijn dan ook vrijgesteld om deze werken uit te voeren.


Regenwater gebruiken voor in de badkamer, denk aan bad, douche en kranen is geen goed idee. Zelf hebben we dit niet gedaan. Je warmt dit water immers op waardoor een vermenigvuldiging van bacteriën een probleem kan vormen. Je hebt ook heel wat filters nodig omdat het water uiteindelijk in contact komt met je lichaam. Een kind kan ook per ongeluk van het water drinken. Dit water in de badkamer gebruiken houdt dus een aantal risico’s in.

Regenwater mag ook niet in contact komen met het leidingwater. Daarom moet er een apart circuit voorzien worden in de woning. Bij tekort aan regenwater wil je uiteraard overschakelen op stads- of drinkwater.

Reacties

Plaats als eerste een reactie.

Links naar dit artikel

Momenteel zijn er nog geen links naar dit artikel. Plaats een trackback vanaf je eigen site.

Reageer op dit artikel